Opozorila: alergije, vegetarijanstvo

Informacije za vse, ki imate alergije, oziroma ste vegetarijanci ali vegani
Ali si alergičen/a na določene sestavine ali živila? S spodnjim povzetkom sestavin, si lahko prebereš vse informacije o Pom-Bär medvedkih. Infomacije o alergenih in povprečni hranilni vrednosti se nanašajo na najnovejše recepture. V primeru spremembe recepture je možno, da so v trgovinah izdelki različnih receptur hkrati. Priporočamo, da vedno upoštevaš oznake na sami embalaži. Vsi alergeni so našteti med sestavinami in označeni z velikimi tiskanimi črkami ali krepkim tiskom.

 

 

Proizvod Prisotni
alergeni
Vegetarijansko Vegansko
POM-BÄR Original SOJA DA NE
POM-BÄR Ketchup SOJA DA NE
POM-BÄR Sir MLEKO /
MLEČNI IZDELKI
SOJA
DA NE
POM-BÄR Kisla smetana MLEKO /
MLEČNI IZDELKI
SOJA
DA NE

 

Pom-Bär ne vsebuje GLUTENA.

 



Gluten
je naravna sestavina (rastlinska beljakovina - prolamin), ki jo najdemo v krušnih žitih, kot so: pšenica, ječmen, riž, pira, kamut, tritikala in pogojno oves. Določeni ljudje - so preobčutljivi na gluten.

Ovo-lacto-vegetarijanci
ne jejo nobenega mesa in rib, a jedo jajca in mlečne izdelke.

Vegani
se izogibajo prehranjevanju, pitju, nošnji ali kakršni koli drugi uporabi živalskih proizvodov oziroma materialov, prav tako ne uporabljajo proizvodov, katerih nastajanje vključuje izkoriščanje živali. Veganski način prehranjevanja iz jedilnika razen mesa izloča tudi jajca, mleko in med.